Informatieavonden zonnevelden

De gemeente wil voorlopig maximaal 5 zonnevelden toestaan. Dit jaar starten we  de procedure daarvoor op. Voor het zover is, worden de voorwaarden waarop een zonneveld mogelijk is nog aangepast. Aanleiding voor aanpassingen zijn onder andere de netcongestie, waardoor stroom terugleveren op grotere schaal nog niet mogelijk is. Ook worden afspraken voor lokaal eigendom beter uitgewerkt.

We willen iedereen goed informeren over de voorwaarden en de procedure voor de 5 pilots die de gemeenteraad uiteindelijk gaat kiezen. Daarvoor organiseren we informatiebijeenkomsten in elk dorp:

Donderdag 9 maart Gemert, Eendracht 20.00 uur.

Dinsdag 14 maart Elsendorp, De Dompelaar 20.00uur

Donderdag 16 maart Bakel, Parochiehuis, 20.00 uur

Maandag 20 maart De Mortel, De Sprank 20.00 uur

Maandag 27 maart Milheeze, De Schans, 20.30 uur

Woensdag 29 maart Handel, De Bron, 20.00 uur

Maandag 3 april De Rips, Den Eijk, 20.00 uur

U bent als inwoner van Gemert-Bakel van harte uitgenodigd  om erbij te zijn. U kunt zelf een geschikte avond uitkiezen, u hoeft niet per se te wonen in dat betreffende dorp.

We informeren u over hoe Gemert-Bakel deze eerste stap zet in het duurzaam opwekken van onze energie. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie. Tijdens de avond kunt u aangeven hoe u wilt profiteren van een zonneveld.

Alle stakeholders zoals bijvoorbeeld IVN en ZLTO ontvangen een persoonlijke uitnodiging en schuiven aan op 1 van de avonden. Ook zonder uitnodiging bent u van harte welkom.

Aanmelden

Aanmelden is niet verplicht, maar wel gewenst. Dat kan via gemeente@gemert-bakel.nl. Vermeld het dorp waar u de bijeenkomst wil bijwonen. U wordt dan per mail op de hoogte gehouden. Bellen kan ook, via 0492-378500.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties