Jong geleerd is …….

Voor de Gemertse Watervrienden en een groep van 13 jongeren, in de leeftijd van 17-18 jaar, was het vrijdagavond 14 juli een speciaal moment waar de komende maanden nog vaak aan terug gedacht zal worden. Sinds mei van dit jaar was de groep namelijk hard aan het trainen om de zwemslagen behorende bij het zwemdiploma A/C onder de knie te krijgen. Tijdens het diplomazwemmen zou blijken of de intensieve  inspanningen van de jongeren en de lesgevers voldeden aan de eisen behorende bij het diploma A en voor sommigen van hen zelfs het diploma C.

Enige tijd geleden kwam vanuit de Gemeente Boekel en de Zorggroep Hilzijn de vraag bij de Gemertse Watervrienden binnen om deze jongeren zwemles te geven. Maandag- en vrijdagavond tijdens de laatste zwemuren was het mogelijk een baan vrij te maken voor deze specifieke vraag. Daarnaast waren er vrijwilligers nodig om dit ook kwalitatief te kunnen ondersteunen. Met direct een 25-tal enthousiaste aanmeldingen kon er een roulatieschema worden opgezet.

Tijdens het examen hebben de jongeren laten zien dat ze in deze korte tijd door een geweldige inzet van henzelf, en de begeleiding van de ervaren lesgevers van de vereniging, de basis hebben aangeleerd om zich te kunnen redden in het water. Twee van de jongeren hebben het helaas niet gehaald, maar zij kunnen na de vakantieperiode de draad weer oppakken.

Een felicitatie en dikke pluim voor de jongeren met het behalen van dit mooie resultaat. Maar zeker ook een dankjewel en enorme waardering voor de vrijwilligers van de Gemertse Watervrienden die dit mooie initiatief hebben aangepakt en tot een goed einde hebben gebracht.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties