Julie van den Ham wint de zevende ronde om de Europeancup BMX- wedstrijd in Tiel.

Op 15 en 16 juni werd in Tiel (Gelderland) de zevende en achtste ronde om de Europeancup BMX 2024 georganiseerd. Ook de challenge-klassen reden hier hun wedstrijden en met zeven deelnemers was het Talent BMX Team uit Handel hier ook aanwezig.

De grote pechvogel op zaterdag was de uit Boekel afkomstige Pieter van Lankveld die rijdt in de klasse Men 17/24 jaar. Al in de eerste manche was hij betrokken bij een valpartij in de eerste bocht. Deze valpartij was helaas voor Pieter door een voetblessure het einde van zijn deelname aan deze Europacup wedstrijd. Drie deelnemers van het team behaalden op deze dag de grote finale. Sam Meijer uit Boekel (Boys 13 jaar) werd in deze finale zevende. Een mooie derde plaats in de klasse Girls 15/16 jaar werd behaald door Isa van der Velden uit Ospel en de beste uitslag van het team werd bereikt door de onlangs Europees kampioene geworden Julie van den Ham uit Venlo. Julie komt uit in de klasse Girls 11/12 jaar en wist in dit Europacup geweld een prachtige overwinning te behalen.

Zondag was de wedstrijdindeling hetzelfde als daags van te voren. Nu waren maar zes deelnemers van het team aanwezig omdat Pieter van Lankveld door zijn zaterdag opgelopen blessure geen deelnemer kon zijn aan deze Europacup wedstrijd. Voor de middag kwamen Isa van der Velden en Sven Pennings in actie. Isa bereikte de grote finale waarin zij op de zevende plaats wist te eindigen en Sven werd in de halve finale met een achtste plaats uitgeschakeld voor verdere deelname. Nadien was het de beurt aan Julie van den Ham, Sam Meijer en Finn en Jur van Brussel. Sam kwam, na drie overwinningen in de manches, helaas in de kwartfinale ten val en Finn en Jur eindigden in de kwartfinale in hun klasse alle twee op de zevende plek. Julie, zaterdag de grote winnares in haar klasse Girls 11/12 jaar, kon nu het resultaat net niet evenaren maar eindigde wel op een fantastische tweede plaats.

Alle deelnemers van het team kunnen terugzien op twee mooie wedstrijddagen waarop ze zich hebben kunnen meten met de toppers uit Europa.

De eerstvolgende wedstrijd op 23 juni is in Venlo waar de tweede van vier regiowedstrijden georganiseerd wordt door FCC De Plakpunters.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties