Kasteel Gemert komt bij de Hilton-keten

Op maandag 19 december is het contract getekend tussen de eigenaar van Kasteel Gemert en de beroemde hotelketen Hilton. Het kasteel gaat deel uitmaken van de ‘Curio Collection by Hilton’ die een aantal vijfsterren-erfgoedhotels exploiteert. Zoals in de uitnodiging stond wordt Kasteel Gemert Brainport Eindhoven ‘gerestaureerd en getransformeerd tot een high end domain of fascination voor business en leisure’. Daar is geen woord Gîmmers bij. Het is de bedoeling dat het hotel eind 2024 klaar zal zijn.

Bas van de Laar vertelde in het interview met Simon van Wetten van Omroep Centraal onder andere dat hij de stoute schoenen had aangetrokken en Hilton had opgebeld. Daar waren ze na wat gesprekken erg enthousiast.  Van de Laar wilde, zei hij, de toekomst van het kasteel een goede invulling geven, zodat het kasteel ook weer van de Gemertenaren wordt. De kasteelpoort gaat weer open, zodat het park weer toegankelijk wordt, er komen twee restaurants, en er komen banen voor de lokale bevolking.

Eind januari komt er een presentatie voor de Gemertenaren waar het gehele plan voor het kasteel en de gronden wordt uitgelegd.

Omroep Centraal TV was bij de tekening van het contract aanwezig. De beelden kunnen binnenkort op onze website en op YouTube worden bekeken.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 20, 21 en 22 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 29 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 6 juli 19:30 uur.

Raadsvergadering 13 juli 16:00 uur.

Advertenties