Klachten hoteliers Gemert hebben succes

De gemeenteraad van Gemert-Bakel heeft besloten dat de digitale rompslomp die er volgens de regels bestond voor de hoteliers in Gemert-Bakel wordt vereenvoudigd. Oorspronkelijk moesten de gegevens van alle gasten, ook die van een gezelschap, uitgebreid worden geregistreerd. Dat waren niet alleen de gegevens van de hoofdgast van een gezelschap, maar ook die van de andere reizigers in een gezelschap. Het gaat daarbij behalve om naam, geboortedatum en woonplaats ook om het type identiteitsbewijs en het nummer van dat ID. Als er een hele bus mensen aankomt is dat een omvangrijke klus voor de hoteliers.

Daar komt bij dat ook de Autoriteit Persoonsgegevens de nodige kanttekeningen plaatste bij de Gemert-Bakelse manier van het hanteren van het nachtregister. Volgens deze instantie worden er te veel gegevens bijgehouden en leidt dat mogelijk tot een aantasting van de privacy.

Er kunnen ook wat nadelige consequenties kleven aan het schrappen van een deel van de in te vullen gegevens in het nachtregister. In de plaatselijke regels is vastgelegd dat kinderen onder de 18 jaar en inwoners van Gemert-Bakel in hun eigen gemeente geen toeristenbelasting hoeven te betalen. Voortaan kan dat niet meer precies worden nagegaan.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties