Koninklijk Paar brengt streekbezoek aan de Brabantse Peel

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen donderdag 15 september een streekbezoek aan de Peel in de provincie Noord-Brabant. Het Koninklijk Paar bezoekt de gemeenten Deurne, Gemert-Bakel en Helmond. Het bezoek staat in het teken van ontwikkelingen in natuurbehoud, de toekomst van de agrarische sector, nieuwe vormen van maatschappelijke coöperaties en innovatief ondernemen in de Peelregio. Ook wordt stilgestaan bij de invloed van corona op het in 2020 zwaar getroffen gebied.

Het Koninklijk Paar bezoekt eerst de Deurnsche Peel in de gemeente Deurne. Vervolgens spreken zij met verschillende boeren uit de omgeving.

In de gemeente Gemert-Bakel wordt het Koninklijk Paar ontvangen in het gemeentehuis. Zorgmedewerkers, een voormalige coronapatiënt, nabestaanden van coronaslachtoffers en andere betrokkenen vertellen hier over hun ervaringen tijdens de pandemie en over de impact van corona op de zorg en de samenleving in de Peel. Vervolgens gaan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima naar het Boerenbondsmuseum. Het Koninklijk Paar krijgt uitleg over het ontstaan van de coöperatieve gedachte. Vervolgens geven vertegenwoordigers van verschillende hedendaagse coöperaties in een rondetafelgesprek hun visie op het belang van coöperaties in de Peel en lichten zij de kansen en uitdagingen van een coöperatie toe.

In Helmond sluit het Koninklijk Paar het streekbezoek af op de Automotive Campus met aandacht voor durf en innovatie.

Bron: RVD

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties