Koninklijke Onderscheiding Jos Verbruggen

Burgemeester Michiel van Veen van Gemert-Bakel reikte op zaterdag 18 maart een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Jos Verbruggen uit Gemert. Dat gebeurde tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van zijn geliefde Postduivenvereniging.     

De heer Verbruggen is al meer dan 40 jaar op verschillende manieren betrokken bij de duivensport. In zijn rol als secretaris en penningmeester van het bestuur van Postduivenvereniging Gemert zet de heer Verbruggen zich bestuurlijk in. Tijdens het wedstrijdseizoen organiseert de heer Verbruggen de wedvluchten. Niet alleen voor de Gemertse duivensport is de heer Verbruggen een belangrijke spil, ook als lid van de Concours Commissie Uden, een samenwerking van vijf postduivenverenigingen, organiseert de heer Verbruggen evenementen.

De heer Verbruggen is ook de initiatiefnemer en verbinder geweest in het realiseren van Verenigingsgebouw De Driester, aan de Sportlaan in Gemert, waar ook de jeu-de-boulesvereniging en de Vogelvereniging zijn gehuisvest. De heer Verbruggen is de drijvende kracht in zijn rol  in de beheerscommissie van het gebouw.

Kortom, de heer Verbruggen is een gewaardeerde vrijwilliger met mooie bestuurlijke kwaliteiten, maar bovenal met een groot hart voor de postduiven en de medemens. Na een eerdere onderscheiding, de bronzen speld van verdienste, die hij ontvangen heeft van de Nederlandse Postduiven Organisatie, is hij door burgemeester Van Veen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Vredesconcert in de St. Janskerk 24 september 14:00 uur.

Commissievergadering 10, 11 en 12 oktober 19:30 uur.

Advertenties