Koninklijke Onderscheiding Karen van Hooff

Burgemeester Michiel van Veen van Gemert-Bakel reikte tijdens de Lintjesregen op woensdag 26 april een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Karen van Hooff.

Mevrouw Van Hooff zet zich al vele jaren vrijwillig in. Zij is een duizendpoot die van alle markten thuis is. De rode draad door haar activiteiten is dat zij een groot hart heeft voor de medemens, in het bijzonder voor de medemens die het moeilijk heeft.

Mevrouw Van Hooff zet zich al jaren in voor vrouwenemancipatie. Ze droeg bij aan activiteiten speciaal voor vrouwen in de Werkwinkel in Helmond en organiseerde cabaret en een optocht op Nationale Vrouwendag. Mevrouw Van Hooff stond aan de wieg van de oprichting van ‘De Cirkel’, dit is een belangrijke ontmoetingsplek voor (ex) kankerpatiënten en hun naasten in haar toenmalige woonplaats Helmond. 

Met de organisatie van de G-1000 burgertop in 2016 betrok ze inwoners van Gemert-Bakel om samen plannen te maken voor democratische vernieuwing in de gemeente. Hierbij betrok mevrouw Van Hooff de politiek, sponsoren en vrijwilligers. Hieruit zijn 20 burgerinitiatieven voortgekomen.

Ook is mevrouw Van Hooff lid van het 4 mei Comité. Hier weet ze, met haar 40 jaar ervaring in het onderwijs, jonge kinderen te betrekken bij de herdenkingen op 4 mei. Mevrouw Van Hooff is een gewaardeerde vrijwilliger voor Gemert-Bakel. Haar enthousiasme en inzet is warm en bijzonder. Daarom is zij vandaag door burgemeester Van Veen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 20, 21 en 22 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 29 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 6 juli 19:30 uur.

Raadsvergadering 13 juli 16:00 uur.

Advertenties