Koninklijke Onderscheiding Mariëtte Franssen

Burgemeester Michiel van Veen van Gemert-Bakel reikte tijdens de Lintjesregen op woensdag 26 april een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Mariëtte Franssen uit Gemert.

Mevrouw Franssen zet zich al vele jaren vrijwillig in voor verschillende verenigingen in Gemert-Bakel. In haar rol als bestuurslid van Vrouwenkoor Mignon neemt ze luisteraars mee in de achtergronden van de muziek die het koor ten gehore brengt.

Ook heeft mevrouw Franssen een rol als bestuurslid van de Stichting Rechtswinkel Gemert-Bakel. Deze stichting helpt inwoners met juridische vragen. Zij wordt in deze stichting gezien als de spil en is een zeer gewaardeerd vrijwilliger.

Met haar bijdrage als voorzitter van het 4 mei Comité, dat zorgt voor een eervolle herdenking van oorlogsslachtoffers, weet ze jong en oud te betrekken. Ze weet als oud-directeur van Basisschool De Dassenburcht in Nuenen als geen ander hoe ze ook kinderen kan betrekken om de herinnering aan de oorlogsslachtoffers te laten voortbestaan.

Mevrouw Franssen wordt zowel in de bestuurlijke als in de uitvoerende rol zeer gewaardeerd. Zij zette zich in voor D66 Gemert-Bakel en Laarbeek en is collectant voor ‘Gemert Geeft’. Ook verzorgt zij persoonlijke boodschappen vanuit Parochie Willibrordus. Daarom is mevrouw Franssen vandaag door burgemeester Van Veen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 20, 21 en 22 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 29 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 6 juli 19:30 uur.

Raadsvergadering 13 juli 16:00 uur.

Advertenties