Koninklijke Onderscheiding: Ridder Bernard Ploegmakers

Burgemeester Michiel van Veen van Gemert-Bakel reikte tijdens de Lintjesregen op woensdag 26 april een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Bernard Ploegmakers uit De Rips.

Meneer Ploegmakers zet zich al vele jaren belangeloos in om de historie van De Rips levend te houden. In het initiatief om de verdwenen grenspalen tussen de provincies Limburg en Brabant terug te plaatsen heeft meneer Ploegmakers de trekkersrol vervuld. Meneer Ploegmakers deed dit later ook voor de grenspalen tussen Land van Cuijck en Land van Kessel. Met dit onderzoek is de provinciegrens tussen Brabant en Limburg gemarkeerd. Ook de verhalen zijn op de grenspaallocaties te lezen. 

Onderzoeken van meneer Ploegmakers zijn met name gericht op De Rips. Meneer Ploegmakers was dan ook schrijver van het boek ‘100 jaar De Rips’.  Ook de informatie voor het boek over 50 jaar Vredepeel is door meneer Ploegmakers gezocht en aangeleverd.

Meneer is ook initiatiefnemer van de bouw van de kerststal in De Rips. Ook heeft meneer Ploegmakers bijgedragen aan de werkgroep historie en educatie voor de Bosfeestdag.

Met onderzoek naar vliegtuigcrashes in de oorlog is er in verschillende gemeenten,

waaronder Gemert-Bakel, gezorgd dat de historie bewaard blijft voor het nageslacht.

Meneer Ploegmakers is een man die historie leeft, tot in het kleinste detail. Naast onderzoeken naar de historie van de omgeving, beheerst meneer Ploegmakers de kunst van het vertellen van prachtige verhalen hierover. Hiermee weet hij toeristen, inwoners en in het bijzonder de jeugd te boeien. Dankzij meneer Ploegmakers blijft de historie van de omgeving voortleven.

Meneer Ploegmakers is een gewaardeerde vrijwilliger die altijd klaar staat. Zijn inzet is niet alleen waardevol voor De Rips, maar ook ver daarbuiten wordt zijn inzet gezien en gewaardeerd. Daarom is hij vandaag door burgemeester Van Veen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 20, 21 en 22 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 29 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 6 juli 19:30 uur.

Raadsvergadering 13 juli 16:00 uur.

Advertenties