Kozijnenfabriek Driessens gaat dicht

Bij de sluiting van kozijnenfabriek Driessens Aluminium in Gemert gaan meer dan vijftig banen verloren. Vakbond CNV dreigt met acties, omdat een sociaal plan ontbreekt. Ondanks dat er werk is gaat de fabriek eind mei, begin juni dicht. Daardoor verliezen 52 werknemers hun baan.

CNV Vakmensen is niet te spreken over de gang van zaken rond de sluiting. Volgens CNV-onderhandelaar Arthur Bot houdt de werkgever niet alleen onnodig de hand op de knip als het gaat om een fatsoenlijke schadeloosstelling, ook is de werkwijze van het bedrijf rond de totstandkoming van een sociaal plan allesbehalve professioneel. Volgens de vakbond heeft het personeel van het Gemertse bedrijf deze week unaniem voor acties gestemd als het bedrijf niet ingaat op de eisen voor een ‘fatsoenlijke schadeloosstelling’ en extra geld voor de hulp bij het vinden van ander werk voor de werknemers.

Volgens de metalektro-cao moet er bij bedrijfssluiting een sociaal plan opgesteld worden in overleg met de vakbonden met daarin onder andere afspraken over om-, her- en bijscholing.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergaderingen 14 en 15 Februari aanvang 20:00 uur.

Sleuteloverdracht 17 Februari 20:00 uur.

Carnavalsmis 18 Februari 13:30 uur.

Optocht Gemert 19 Februari 13:30 uur.

Radio TV Krulstarte 20 Februari 10:00 uur.

Advertenties