Kummeluk van vraag 07

Donderdagavond 13 april konden we in het Boerenbondsmuseum ons hart weer ophalen aan het Grooët Gímmers Dikteej, georganiseerd door de Openbare Bibliotheek ‘De Lage Beemden’ in samenwerking met Heemkundekring De Kommanderij Gemert. Wim Vos (die samen met Harry Slits en Piet Vos het dictee weer had samengesteld) las de Gímmerse woorden voor en de aanwezigen – wat minder dan de vorige keren – konden uit de meerkeuzeantwoorden de enige juiste aantekenen. Vooraf en tussenin vrolijkte Jo van den Elzen de boel op met haar smakelijke verhalen uit het verleden, natuurlijk in het Gímmers!

Het was moeilijk, deze keer, daarover waren allen het eens! Waar anders de winnaars boven de veertig (van de vijftig) goede antwoorden zaten, hadden deze keer Ietje Verhappen-van de Boom en Toos Vos samen de eerste plaats bereikt met 37 goede antwoorden. Jo van den Elzen en Toos van Katwijk stonden samen op de tweede plaats met 35 goede antwoorden.

Uit de zaal kwam gemor over de uitleg van vraag 07: over het algemeen vond men dat ‘kummeluk’ gehanteerd wordt voor ‘knorrig, chagrijnig’, maar officieel was de juiste uitleg ‘armoedig’.en daar waren het er veel niet mee eens.

Na het zingen van het Gímmerse vokslied ‘Van wor ik ben’ eindigde de avond. Hopelijk weer tot volgend jaar!

Omroep Centraal TV was aanwezig en heeft opnamen gemaakt, die u binnenkort via onze website en YouTube kunt bekijken.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 20, 21 en 22 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 29 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 6 juli 19:30 uur.

Raadsvergadering 13 juli 16:00 uur.

Advertenties