Langer zelfstandig thuis wonen

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt dat je zo lang mogelijk zelfstandig en in je vertrouwde omgeving kunt blijven wonen. Heb je daar hulp bij nodig? Bel dan de dorpsondersteuner. Is de hulp uit je eigen omgeving niet meer voldoende? Dan kan de gemeente ondersteuning bieden.

Wmo ondersteuning

Je kunt voor ondersteuning vanuit de Wmo terecht bij de gemeente. Je belt hiervoor het algemene nummer van de gemeente: 0492-378500. Een Wmo-consulent maakt dan een (afspraak en komt indien nodig bij je langs om de situatie te bespreken. De mantelzorger kan natuurlijk ook bij dit gesprek zijn.

De Wmo-consulent legt uit: “elke situatie is anders en vraagt om een andere oplossing. Tijdens het gesprek bij je thuis bespreken we wat goed gaat en waar je tegenaan loopt. Samen gaan we op zoek naar oplossingen”.  Hierbij werken ze samen met andere professionals uit het netwerk.

Het kan soms wat langer duren voordat je aan de beurt bent omdat we veel vragen krijgen en iedereen de aandacht en tijd willen geven die hij of zij verdient!

Mantelzorger

We begrijpen dat het moeilijk kan zijn om in aanwezigheid van de zorgvrager aan te geven waar je als mantelzorger behoefte aan hebt of wat je lastig vindt in de zorgsituatie. Als mantelzorger kun je daarom om een eigen gesprek vragen.

Cliëntondersteuning

Als je het fijn vindt mag bij het gesprek een familielid, een goede kennis of een onafhankelijke cliëntondersteuner aanwezig zijn. Lukt het je zelf niet om een goede cliëntondersteuner te vinden. Dan kun je gebruik maken van vrijwillige maar opgeleide cliëntondersteuners van de KBO of de ZCG of professionals van Stichting MEE. 

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 20, 21 en 22 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 29 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 6 juli 19:30 uur.

Raadsvergadering 13 juli 16:00 uur.

Advertenties