Langs ‘gruwelijke’ plekken in Gemert-Bakel

Moord, terechtstellingen, gijzelingen, oorlog, brand en nog meer gruwelijkheden hebben plaatsgevonden in de geschiedenis van Gemert-Bakel. Houd je van historie én van wandelen en/of fietsen? Maak deze zomer dan de ‘gruwelijke’ wandeling én fietstocht door de gemeente Gemert-Bakel. De tochten voeren langs de plekken waar dit gruwelijks allemaal is gebeurd.

Je fietst en wandelt de tochten op eigen gelegenheid. Je kunt de tochten ook allebei en los van elkaar ondernemen. Het begin- en eindpunt sluiten op elkaar aan. De routes zijn tijdens de zomervakantie van 15 juli t/m 27 augustus als GPX te downloaden via bibliotheeklagebeemden.nl. Heb je liever een papieren exemplaar? Deze kun je ophalen bij een van de bibliotheken van Bibliotheek De Lage Beemden.

Het is ook mogelijk om de wandelroute door Gemert te lopen onder begeleiding van een gids. Tijdens de rondleiding van ongeveer anderhalf uur vertelt de gids spannende verhalen. De rondleidingen met gids vinden plaats op zaterdag 22 en 29 juli. Verzamelen is steeds om 10.30 uur bij de VVV op het Ridderplein in Gemert, aanmelden is niet nodig.

De wandeling en fietstocht vinden plaats in het kader van de campagne Zomerlezen en zijn georganiseerd door Bibliotheek De Lage Beemden, in samenwerking met Simon van Wetten van Heemkundekring De Kommanderij Gemert en VVV Heerlijck Vrij Gemert-Bakel.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Vredesconcert in de St. Janskerk 24 september 14:00 uur.

Commissievergadering 10, 11 en 12 oktober 19:30 uur.

Advertenties