Lokale belastingen Gemert-Bakel niet omhoog

De onroerendezaakbelasting (ozb) en de reinigingsrechten gaan niet omhoog, maar worden alleen aangepast aan de inflatie, zo is de bedoeling van het gemeentebestuur. De rioolrechten in de Peelgemeenten worden wel met 2,5% extra verhoogd, omdat er de komende jaren veel moet worden geïnvesteerd in het vervangen van versleten rioleringen.  

Dat staat in de voorjaarsnota die de gemeenteraad gaat bespreken. Uit die nota blijkt dat Gemert-Bakel weer behoorlijk goed bij kas zit. De begroting kan namelijk sluitend worden gemaakt zonder dat er sprake is van lastenverhoging of van bezuinigingen.  

Nieuwe investeringen voor de komende jaren heeft het gemeentebestuur nog niet bepaald, omdat er in Gemert-Bakel tot maandagavond nog steeds geen nieuwe coalitie was. Wel werd eerder al bekend dat burgemeester en wethouders 32 miljoen euro opzij willen zetten voor een sportcampus met nieuwbouw voor het Commanderij College, in combinatie met een nieuwe accommodatie voor de eveneens versleten opstallen van voetbalvereniging Gemert. Daar had de gemeenteraad immers al sterk op aangedrongen.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29, 30 november 19:30 uur.

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties