….. maar niet hier

Op dinsdag 6 december bleek in een speciale bijeenkomst dat in de gemeenteraad is besloten dat er op het terrein van de Zorgboog in Bakel toch geen vluchtelingen zullen worden gehuisvest. Aanvankelijk wilde het COA 300 vluchtelingen huisvesten op het terrein, terwijl het college van B&W daarop voorstelde dat terug te brengen naar 150.

D66, Sociaal Gemert-Bakel en ook Lokale Realisten staan wel achter het voorstel voor de opvang van 150 vluchtelingen op het Zorgboog-terrein. Deze partijen wijzen met name op de noodzaak om mensen in nood te helpen.

CDA, Dorpspartij, VVD en Politiek op Inhoud vonden dat dus niet nodig. Ze willen daarom dat er een onderzoek komt naar alternatieve, kleinschalige opvanglocaties, verspreid over de gehele gemeente en voor een periode van maximaal twee jaar. Omdat deze vier partijen samen een meerderheid hebben, komt zo’n onderzoek er nu ook.

Burgemeester Van Veen waarschuwde dat ook over eventuele andere locaties weerstand zal zijn, omdat er altijd wel ergens mensen erop tegen zullen zijn.

Zal er altijd gehoorzaamd worden aan de schreeuwende minderheid?

Bronnen: Omroep Brabant, Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 20, 21 en 22 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 29 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 6 juli 19:30 uur.

Raadsvergadering 13 juli 16:00 uur.

Advertenties