Met jongeren in gesprek over omgaan met geld

Om het taboe rondom armoede te doorbreken, ondersteunt de gemeente het lesprogramma ‘Cashen’ over geld en armoede. Dit lesprogramma is voor alle leerlingen van het 2e jaar  van het Commanderijcollege.

Armoede onder jongeren

Ruim 60% van de jongeren zegt dat armoede een taboe is. Onderling praten jongeren hier niet over. Dat blijkt uit een onderzoek van het nieuws- en actualiteitenprogramma Eén Vandaag onder 2.100 jongeren, waarvan 100 jongeren wonen in een arm gezin. Bijna de helft van de ondervraagden leeft in armoede en zegt zich ervoor te schamen.  

Interactieve- en informatieve voorstelling

Het is belangrijk om met jongeren in gesprek te gaan over geld en armoede. Daarom is het lesprogramma ‘Cashen’ ontwikkeld. Het programma is een samenwerking van de gemeente Gemert-Bakel, jongerenwerk en het Commanderijcollege. Op ludieke wijze spelen de acteurs van Helder Theater een interactieve en informatieve voorstelling met diverse onderwerpen: Hoe bewust ga je om met geld? Wat is de waarde van geld? Wat zijn de risico’s van het lenen van geld? Na de voorstelling gaat de jongerenwerker met leerlingen in gesprek voor de verdieping over het onderwerp.

Liever een persoonlijk gesprek?

Heb je vragen over armoede of schulden neem dan contact op met Lumens Gemert-Bakel, telefoonnummer 040 – 219 33 00. Of bel naar  het Centrum voor Jeugd en Gezin, telefoonnummer (0492) 378500. Je kunt voor meer informatie ook de volgende sites bezoeken: www.zelfjeschuldenregelen.nl of www.adviesbijschuld.nl

Bron: Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Vredesconcert in de St. Janskerk 24 september 14:00 uur.

Commissievergadering 10, 11 en 12 oktober 19:30 uur.

Advertenties