Mooie resultaten van het Talent BMX Team uit Handel in Berlicum

De derde wedstrijd in de BMX Zuid Competitie is zondag verreden. De organiserende club was fietscrossclub The Whoopers uit Berlicum die dit jaar haar 40-jarig bestaan viert.

Zoals gebruikelijk was de dag ingedeeld in open klassen en de wedstrijden in de eigen klassen. De open klassen bestaan uit boys en girls in twee verschillende leeftijdsgroepen waarbij de dagleeftijd bepalend is voor de indeling terwijl de eigen klassen worden gevormd door deelnemers met de licentieleeftijd ofwel de leeftijd die zij hebben op 31 december van het lopende jaar.

Er werd begonnen met de open klassen waarin drie leden van het team actief waren. Alle deelnemers wisten hierin via de halve finale de grote finale te bereiken met als resultaat een derde plaats voor Finn van Brussel uit Handel die hiermee na afloop op het podium een enveloppe in ontvangst mocht nemen, een zesde plaats was er voor Julie van den Ham uit Venlo. Sven Pennings uit Veghel was vandaag de grote pechvogel want op een derde plaats liggend kwam hij ten val en er werd hem toen plaats acht toegekend.

In de licentieleeftijdsklassen, ook de eigen klasse genoemd, waren de resultaten fantastisch. De hoogste score met een eerste plaats werd behaald door Sven Pennings (Boys 14 jaar). Sven won in deze eigen klasse ook de drie kwalificerende manches en de halve finale. Hij liet dus geen enkel punt liggen. Finn van Brussel (Boys 16 jaar) eindigde op een hele mooie tweede plek nadat hij in de manches eerste, tweede en eerste werd terwijl Julie van den Ham (Girls 11/12 jaar) daar niet veel voor onder deed met voor haar een keurige derde plaats in de grote finale.

De volgende wedstrijden in het fietscrossprogramma zijn op 20 en 21 mei in Ahnatal (Duitsland). Het betreft hier de eerste twee wedstrijden om de 3-Nationscup. Dit zijn in totaal zes wedstrijden waarvan de derde en vierde gehouden worden in september in Ranst (België) en de laatst twee in oktober in Assen.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties