NATUURFOTO’S MAKEN? BEZOEK DEZE PRACHTIGE NATUURGEBIEDEN IN NOORD-BRABANT!

Zoals iedereen inmiddels al wel weet zit Nederland in een lockdown om de opmars van het coronavirus tegen te gaan. Musea, bioscopen, niet-essentiële winkels, ga zo maar door zijn hierdoor gedwongen om dicht te gaan. Veel leuke dingen zijn er op het moment dan ook niet te doen. Toch zijn er nog wel een paar bezigheden die jij kunt doen in je vrije tijd. Zo ben je mogelijk een groot liefhebber van het maken van foto’s van de natuur. In Noord-Brabant kan dit natuurlijk perfect aangezien deze provincie bestaat uit een paar prachtige natuurgebieden. Pak je laptoptas in met je camera en trek erop uit naar de onderstaande gebieden! 

Met de laptoptas Nationaal Park De Groote Peel in
Nationaal Park De Groote Peel is één van de laatste restanten van het hoogveenmoeras dat in het verleden de grens tussen Limburg en Noord-Brabant vormde. Dit gebied bestaat uit moeras, water, heide en kleine stukken bos. Bovendien kun je overal nog de overblijfselen vinden van de winning van turf, wat ook wel het zwarte goud van de Peel wordt genoemd. Hierbij kun je onder meer denken aan de vaartjes en de waterplassen, waar je prachtige foto’s van kunt maken. De Groote Peel is bovendien een broedgebied voor unieke vogelsoorten. Ook hiervan zou je mooie foto’s van kunnen maken als je dit wilt. Pak dus die rugtas heren of dames in en wandelen maar!

Nationaal Park De Biesbosch verkennen met een rugtas heren of dames
Het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa, dat is Nationaal Park De Biesbosch. Daar moet je toch een foto van hebben?! In dit gebied zul je veel kreken en wilgenvloedbossen vinden, net zoals watervogels het glasheldere water van De Biesbosch ook wel weten te vinden. Wandelen is zonder twijfel mogelijk in dit mooie natuurgebied. Zo kun je onder andere de route Oostwaardpad nemen. Dit is 21 kilometer lang en zal je door en langs akkers van boeren voeren. Deze boeren hebben de route samen met Staatsbosbeheer gerealiseerd. Ook kun je van de dieren en boerderijen kun je dus mooi foto’s maken als je de camera in je rugzak hebt gestopt.

Of toch naar Nationaal Park Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide?
Op de grens van Noord-Brabant en de Belgische provincie Antwerpen vind je Nationaal Park Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide. Dit is gevarieerd gebied. In het Vlaamse gedeelte vind je met name stuifzand en heide, terwijl in het Nederlandse deel juist naaldbossen en vennen zijn aangelegd. In de laatste ijstijd is bovendien een glooiend landschap gevormd. Dit is gedaan door westenwinden die veel zand aan voerden. Duinen werden hierdoor gevormd. In de loop der tijd zijn deze duinen langzaam maar zeker naar het oosten gewandeld. In het Nationaal Park Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide kun je niet alleen mooie foto’s maken, je kunt er ook zeker prachtig wandelen. Bij de toegangspoorten van het gebied kun je dan ook een wandelkaart kopen voor 2 euro.

Pak je rugzak in en ontdek de Brabantse Sahara
Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen wordt zo nu en dan ook wel de Brabantse Sahara genoemd. Deze verwijzing wordt gemaakt doordat het natuurgebied bestaat uit uitgestrekte zandvlaktes. Deze vlaktes zijn gecreëerd in de laatste ijstijd door de poolwinden. Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen is dan ook één van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden van West-Europa. Het bestaat maar liefst uit 30 vierkante kilometer waar de wind vrij spel heeft. Het zand kan dus inderdaad hevig gaan stuiven. Heel erg vind jij dit natuurlijk niet, want dat stuivende zand kan juist voor een prachtig effect zorgen op de foto’s die jij maakt van dit natuurgebied in Noord-Brabant.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties