Nieuwe Assistent Zwemleiders geslaagd bij Gemertse Watervrienden

Donderdag 21 juli werd de cursus Assistent Zwemleider bij de Gemertse Watervrienden afgerond. Een viertal cursisten was in 2019 gestart met deze cursus, die zowel ingaat op theorie als op de praktijk van het zwemlesgeven. De Gemertse Watervrienden is al sinds 2015, als eerste vereniging van Zuid-Nederland, in het bezit van de licentie voor het zwem-ABC. Deze licentie is een soort van ISO-certificering waarbij er om de twee jaar een onafhankelijke toets wordt uitgevoerd door de Nationale Raad Zwemveiligheid(NRZ). De licentie maakt het voor ouders inzichtelijk dat de vereniging alles op orde heeft en volgens de nationale richtlijnen les geeft. Het opleiden van de lesgevers is een van de criteria van de licentie.

Door de coronaomstandigheden heeft de cursus echter flink wat vertraging opgelopen. Maar gelukkig hebben de cursisten Sandra Baars, Ramona Ferket, Bram Smits (ontbreekt op de foto) en Hans Wouters niet opgegeven en konden zij dan ook eindelijk het certificaat in ontvangst nemen. Van harte gefeliciteerd allemaal!

In september 2022 start er weer een opleiding ‘Lesgever Zwem-ABC’, waar een aantal vrijwilligers binnen de Gemertse Watervrienden mee aan de slag zal gaan. Lesgever Zwem-ABC is een landelijk erkend certificaat op niveau Ce3. Deze opleiding kan geheel door de bevoegde interne opleiders worden verzorgd. Het opleiden van de vrijwilligers is voor de Gemertse Watervrienden van groot belang om de kwaliteit van de zwemlessen voor het ABC te kunnen blijven waarborgen.

Altijd al nagedacht om zwemles te gaan geven? Ook zin om deze opleiding te volgen en als vrijwilliger bij de Gemertse Watervrienden aan de slag te gaan? Of interesse in een andere vacature binnen de vereniging? Stuur een mail naar opleiding@gemertsewatervrienden.nl en neem eens een kijkje op www.gemertsewatervrienden.nl

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties