Nieuwe wandelroute in onze regio

Op donderdag 29 september om 15.00 uur opent gedeputeerde Stijn Smeulders officieel een nieuwe wandelroute in onze regio. Dit is een onderdeel van ‘Ons Kloosterpad.’ Bij museum de Kluis wordt de gedeputeerdeontvangen, waarna hij de route officieel opent.

Deze rondwandeling laat de schitterende natuur en historische gebouwen in de omgeving van Huize Padua zien. De start is bij Huize Padua. Daarna voert de route je onder andere langs de Landmeerse Loop, het Kruisbeeld, Klooster Nieuw Bloemendael, Onze Lieve Vrouwe Ten Hemelopnemingkerk en museum De Kluis.

Deze kloosterrondwandeling is 6,7 km lang en is uitgezet over het wandelknooppuntensysteem in Brabant. In Boekel kun je ook aanhaken op Ons Kloosterpad. Deze lange-afstandswandelroute voert je in 15 etappes langs vijftig historische kloosters en abdijen in Brabant. Bijzonder: bij sommige kloosters kun je dineren en overnachten, bij andere worden rondleidingen gegeven.

Bij Ons Kloosterpad is een prachtige wandelgids uitgebracht: het ‘Bindboek’. Kijk voor meer informatie over Ons Kloosterpad, het bindboek en activiteiten langs de route op brabantskloosterleven.nl.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties