Officiële overdracht Project ‘7th Heaven’

Al is het wat laat, het herstel van de kloostertuin, oftewel project ‘7th Heaven’ is klaar. Dinsdag 20 december is om 14.00 uur de officiële overdracht.

Toen binnen de ommuurde kloostertuin van het voormalige zusterklooster Nazareth woningen werden gebouwd was de afspraak dat de projectontwikkelaar zou zorgdragen voor het opknappen van de tuin, het herstel van de bomenlaan, het herstel van de Mariagrot en de heropbouw van het lijkenhuisje. Dat lijkenhuisje stond bij het kerkhof van de zusters; overleden zusters werden daar opgebaard en de medezusters hielden daar een wake voor de overledene.

Ook de buurt heeft haar steentje bijgedragen: buurtbewoners was de toestand van de Mariagrot een doorn in het oog en zij hebben in de afgelopen tijd de grot van onkruid en klimop ontdaan, alles schoongemaakt en nu het Mariabeeld weer terug is en een engel over het geheel waakt, is ook de grot weer mooi om te zien.

Morgen zullen vertegenwoordigers van de gemeente, de projectontwikkelaar en de buurt aanwezig zijn bij de officiële overdracht aan de gemeente. Ook Omroep Centraal zal er zijn en opnamen maken, die te zijner tijd op onze website en op YouTube te zien zullen zijn.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties