Oliebollen voor Gimmert goes Alpe d’Huzes

Op Oudjaarsdag 2022 waren er in Gemert weer de traditionele oliebollen te koop. Ze waaiden haast uit de pan, maar gebakken werd er! De opbrengst gaat, zoals vanouds, naar de stichting Gimmert goes Alpe d’Huzes, die ijvert voor het ophalen van zoveel mogelijk geld voor kankeronderzoek. Daarvoor gaan gesponsorde amateurwielrenners in juni de Alpe d’Huez op, een beroemde berg in de Tour de France.

De beklimming van de Alpe d’Huez begint in Le Bourg d’Oisans. De route is bijna 14 km lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9.

In totaal overbrug je 1061 hoogtemeters. De klim telt 21 genummerde haarspeldbochten. Onderaan de berg ligt bocht 21 en bovenaan bocht 1. In elke bocht staat een bord met de naam van een of twee Tour-etappewinnaars op de Alpe d’Huez.

De Alpe staat symbool voor de moeilijke weg die kankerpatiënten doorlopen. Door de berg te beklimmen voelen we hoe het is om stuk te gaan, maar toch elke keer weer door te gaan. Opgeven is geen optie. Ook niet het ophalen van zoveel mogelijk geld voor kankeronderzoek.

Omroep Centraal TV heeft opnamen gemaakt van de oliebollenverkoop, die u binnenkort op onze website kunt vinden.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 20, 21 en 22 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 29 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 6 juli 19:30 uur.

Raadsvergadering 13 juli 16:00 uur.

Advertenties