Omroep Centraal TV maakt reportage opening Kloosterwandeling

De gemeenten Gemert-Bakel en Boekel hebben er een bijzondere rondwandeling bij: De kloosterwandeling in bedevaartsoord Handel en Huize Padua is donderdag 29 september feestelijk geopend door gedeputeerde Stijn Smeulders (Bestuur, Veiligheid, Cultuur, Sport en Erfgoed) en wethouders Martien Bankers, gemeente Gemert-Bakel en Henri Willems, Gemeente Boekel. Met het luiden van de klok van het voormalig kapucijnenklooster De Weyst is de wandelroute officieel geopend. Omroep Centraal TV heeft opnamen gemaakt, die u te zijner tijd kunt bekijken via onze website.

Deze kloosterrondwandeling van 6,7 km heeft een informatief karakter, voert langs meerdere bijzondere plekken in de omgeving en vertelt onder andere het verhaal van de broeders Penitenten. De Kluis is start en eindpunt van de wandeling. De wandeling kan gecombineerd worden met een bezoek aan Museum De Kluis. De kloosterwandeling is met vele partijen gemaakt. U kunt de route digitaal bekijken op de website van VisitBrabant. Papieren routekaarten zijn onder andere verkrijgbaar bij de VVV in Gemert-Bakel.

Van daaruit kan aansluiting worden verkregen op het Kloosterpad. Het Kloosterpad is 330 km lang, verdeeld over vijftien etappes en voert langs meer dan vijftig kloosters in Brabant.

Bron: Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties