Omroep Centraal Tv maakt special over The Brinkman Brothers

Wie herinnert zich nog The Brinkman Brothers? Heel wat Gemertenaren, denken wij zo.

The Brinkman Brothers (eerst bekend als The Black Rockets die vanaf 1962 in Gemert optraden) traden in de periode 1963-1964 eerst regionaal op, maar later door geheel Nederland onder de meer toepasselijke naam The Brinkman Brothers. Medio 1965 was ook Harvey Brinkman in de bezetting gekomen. In 1965 vertrok de band naar Duitsland. In 1966 werkten The Brinkman Brothers een langdurig contract in Spanje af.

In april 1967 emigreerde de familie Brinkman naar Edmonton in Canada en kwam de band daar weer onder de naam Brinkman Brothers opnieuw tot leven. Tot medio 1981 bleef de groep actief.

In juli 1995 vond een succesvolle reünie in Gemert plaats, waarbij de oude Nederlandse en nieuwe Canadese groepsleden betrokken waren. Naar aanleiding hiervan volgde de cd “Back in Gemert Again” (opgenomen in Canada).

Omrope Centraal TV wil een special gaan maken over The Brinkman Brothers, met een interview met een paar van de leden. Wij hopen de film in december op onze website https://omroepcentraal.tv en via YouTube uit te zenden.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties