Ondersteuning voor inwoners met een laag inkomen

Vanaf 1 augustus 2023 is de grens om in Gemert-Bakel in aanmerking te komen voor een aantal ondersteunende financiële regelingen voor minima opgetrokken van 110% naar 120% van het sociaal minimum.
Als je inkomen op het sociaal minimum of iets daarboven ligt, noemen we dat een laag inkomen. Het sociaal minimum is het bedrag dat iemand nodig heeft om van te leven. De hoogte van het sociaal minimum is niet voor iedereen hetzelfde. Het hangt bijvoorbeeld af van je leeftijd en leefsituatie.

Met ingang van 1 augustus 2023 is de grens van het sociaal minimum opgetrokken naar 120%. Het is dus mogelijk dat je voorheen niet aanmerking kwam voor minimaregelingen en nu wel. Het gaat dan om een individuele inkomenstoeslag of een bijdrage voor Maatschappelijke Participatie. 

Inkomensondersteuning

Wil jij weten of je een extra financiële bijdrage kunt aanvragen? Kijk dan op de gemeentelijke website www.gemert-bakel.nl en zoek op inkomensondersteuning. Daar staat ook wanneer je kwijtschelding voor de gemeente- en/of waterschapsbelasting kunt aanvragen.

En onderzoek eens of je in aanmerking komt voor huurtoeslag, zorgtoeslag of kinderopvangtoeslag? Op www.toeslagen.nl  kun je een proefberekening maken en kun je dat direct zien.

Hulp vragen loont

Het regelen van je financiën en rondkomen kan best ingewikkeld zijn. Kom je er zelf niet uit? Vraag dan om hulp. Inwoners van Gemert-Bakel kunnen terecht bij het financieel spreekuur. De ondersteuning is gratis

Het financieel spreekuur is de centrale plek waar je terecht kunt met alle vragen over geldzaken. Deskundige medewerkers staan klaar om je te informeren, te helpen of (eventueel) door te verwijzen. Het gaat om hulp bij:

•           administratie

•           het invullen van formulieren

•           het aanvragen van gemeentelijke voorzieningen

•           geldzorgen als door een verandering in het leven ook het financiële plaatje verandert

•           vragen over geld(zorgen) en ontstane schulden

Het financieel spreekuur werkt op afspraak. Bel voor een afspraak met Lumens op telefoonnummer 040-2193300 (kies optie 3).

Je kunt ook mailen naar hbb@gemert-bakel.nl.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties