Onderwijs is de basis voor een betere toekomst

Tijdens de Vastenperiode in dit jaar 2023 richt de parochie H. Willibrordus Gemert-Bakel zich op een project van de Paters van de Heilige Geest. Het is een project in Mobaye in de Centraal Afrikaanse Republiek. Al vele jaren werken de paters van de Heilige Geest aan dit project.
Aanvankelijk was het project gericht op de vele weeskinderen in deze streek. Ondertussen is het project niet enkel meer voor weeskinderen bestemd, maar voor alle kinderen die vanwege de bestaande armoede hulp nodig hebben.
Er zijn nu twee katholieke scholen in Mobaye die wij ondersteunen.
1). De basisschool Antoine Marie Maanicus (kleuterschool en de zes klassen daarop aansluitend).
2). De tweede school is een College techniek met de naam “Jacques Laval”. Deze school voor techniek heeft 4 leerjaren na de lagere school. In 2021 hebben een dertigtal leerlingen na het vierde jaar voor het eerst het officiële diploma van die opleiding (Middelbare school) uitgereikt gekregen.
De vastenactie maakt in de kerkdorpen onderdeel uit van de Goede Doelenweken, in Gemert niet. Daar wordt gewerkt met vastenzakjes. De vastenzakjes kunnen worden ingeleverd op maandag 3 april en woensdag 5 april op de pastorie van 14.00 tot 16.00 of in de brievenbus, Kerkstraat 2.

Geld overmaken kan natuurlijk ook altijd!
NL43 RABO 0114 000 859 t.n.v. : Vastenactie 2023 parochie Heilige Willibrordus Gemert-Bakel.

Bron: Parochie H. Willibrordus Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties