Ook in 2023 Europees uitwisselingsprogramma op Macropedius Gemert

Op locatie Macropedius van het Commanderij College aan de Sleutelbosch in Gemert staat van 13 tot en met 17 februari een Erasmus+ uitwisseling op het programma. Tijdens deze week werken leerlingen uit Spanje, Portugal, Duitsland en Nederland samen aan diverse opdrachten. De eerste uitwisseling vindt dit jaar plaats in Gemert.

Het programma “Let us share to be fair” staat in het teken van wereldburgerschap en duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Daarnaast komen de verschillende culturen ook aan bod. De buitenlandse leerlingen verblijven deze week in gastgezinnen en volgen een uitgebreid programma.

Naast de kennismaking op school, de tour door Gemert en het bezoek aan het gemeentehuis zijn er diverse activiteiten georganiseerd. Zo zullen de leerlingen een bezoek brengen aan de Herenboerderij in Boxtel, gaan ze een dagje naar Amsterdam voor een selfietour en het NEMO Science Museum en bereiden ze samen diverse typische Nederlandse gerechten. Ook zullen er lessen en andere activiteiten worden georganiseerd op school. De leerlingen gaan ook samen naar een grote carnavalsactiviteit van school.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Vredesconcert in de St. Janskerk 24 september 14:00 uur.

Commissievergadering 10, 11 en 12 oktober 19:30 uur.

Advertenties