OP KANTOOR EEN MINI WORKOUT DOEN KAN MET DEZE OEFENINGEN

Als je op kantoor geen fitnessruimte hebt dan denk je mogelijk dat het heel lastig wordt om nog aan je beweging te kunnen komen. Toch is dit helemaal niet het geval. Ook zonder een office gym kun je alsnog genoeg fitnessen in het pand. Bovendien is dit zeker noodzakelijk, want één van de voornaamste redenen waardoor je zwaarder wordt op het werk komt doordat je te weinig beweegt. Daar kan dus gelukkig iets aan gedaan worden, wat je kunt doen door een mini workout ruimte in te richten voor jezelf en je collega’s. Je hebt hiervoor in principe alleen maar een stoel, bureau en werkplek voor nodig. Bumper plates bijvoorbeeld eigenlijk niet, al kun je met deze producten van gewichtenshop.nl natuurlijk nog beter fitnessen. Om de onderstaande oefeningen te kunnen doen zul je zul je dergelijke accessoires niet nodig hebben.

Box squat
Met de oefening genaamd box squat kun je perfect je onderlichaam trainen. Bovendien werk je op hetzelfde moment ook aan je evenwichtsgevoel. Daarnaast heb je hiervoor eigenlijk geen speciale spullen nodig. Een stoel is genoeg, meer heb je nou eenmaal niet nodig om box squats uit te kunnen voeren. Je doet een box squat door op het randje van je stoel te gaan zitten. Vervolgens strek je de armen omhoog, al mag je ze ook voor je uitstrekken. Daarnaast sta je op zonder je af te zetten met je armen. Ook gebruik je je armen niet als je weer gaat zitten. Deze beweging moet je zo’n 8 tot 10 keer herhalen.

Pigeon pose stretch
Doordat je de gehele dag op een bureaustoel zit kun je nog wel eens last krijgen van je onderrug. Ook je heupen zullen het niet fijn vinden om constant achter een bureau te zitten. Gelukkig kun je dit enigszins oplossen door de pigeon pose stretch uit te voeren op je stoel. Toch hoef je niet beslist op een bureaustoel te zitten voor deze oefening, je kunt het namelijk ook staand uitvoeren. Je moet 1 been op je knie neerleggen. Daarnaast kun je ook je knie en enkel op dezelfde manier op de bureautafel leggen. Hierbij is het van belang dat je enkel en knie op dezelfde hoogte liggen, al kunnen ze ook zoveel mogelijk gedraaid zijn tot 90 graden. Forceer dit overigens niet. Vervolgens moet je rechtop blijven zitten of staan. Een beetje voorover buigen brengt nog meer spanning op de spieren. Per been moet je deze positie dertig seconden vasthouden.

Desk push-ups
Ook je bureau kun je gebruiken bij het doen van oefeningen. Dit is bijvoorbeeld mogelijk met push-ups. De desk push-ups zullen net als de normale push-ups ervoor zorgen dat je borst, armen en middel versterkt wordt. Je doet deze oefening door je handen op het randje van het bureau te plaatsen, recht onder je schouders. Buig vervolgens je ellebogen en breng je borst naar het bureau. Daarna moet je jezelf weer omhoog drukken. Doe dit 8 tot 10 keer. Het is dus in principe hetzelfde als een traditionele push-up.

https://www.gewichtenshop.nl/bumper-plates/ bumper plates
https://www.gewichtenshop.nl gewichtenshop.nl

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties