Open Atelier Route Gemert met Pinksteren

Op eerste en tweede pinksterdag (zondag 5 en maandag 6 juni) wordt weer de Open Atelier Route Gemert gehouden. Exposities van 29 kunstenaars zijn te zien in de voormalige Gerarduskerk (ingang Burgemeester Rietmanstraat), in activiteitencentrum De Eendracht aan de Sint-Annastraat 60 en in de ateliers van zeven kunstenaars aan huis. De openingstijden zijn op beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.
In de Gerarduskerk is werk te zien van: Johan Clasen, Henk van Eck, Neel van Eupen, Marion van der Horst, Ben van de Kruijs, Helmi Maas, Leen van de Mortel, Henri Raaijmakers, Karin Snijders, Erik Streeder, Stanny Roodselaar en Fritz Hörter.
In hun eigen ateliers in de Gerarduskerk exposeren Annette Bouw, Anni van Bokhoven en Henny Barten. In hun eigen ateliers aan huis exposeren: Francine van Dijk aan de Heuvelsepad 44, Mariëtte van Erp aan de Nonnengang 24, Melanie Hermans met als gaste Jacobine Bekkers aan de Churchill-laan 7, Nicole van Oss aan de Fielepien 4, Diny Timmers aan de Kromstraat 1, allen in Gemert, en Marc van der Heijden aan de Oude Kerkbaan 10 in Milheeze. Aan de Oudestraat 55 in Gemert exposeert Joke Mertens werk van haar vorig jaar overleden echtgenoot Martien.
In activiteitencentrum De Eendracht aan de St.-Annastraat 60 exposeren: Adri van Daal, Geert van der Sanden, Lennart van den Elsen, Toos Vos en de Foto Expressie Groep Gemert. Ook zijn hier reproducties te zien van werk van Jan van Gemert (1921-1991), waarmee de naar hem genoemde organiserende stichting de herdenking van het honderdste geboortejaar van deze Gemertse kunstenaar afsluit. Tevens zijn hier vlogs te zien die kinderen maakten over werk van Jan van Gemert.
De tweejaarlijkse Open Atelier Route Gemert wordt sinds 2004 georganiseerd door de Stichting Jan van Gemert. In 2018 trok de atelierroute in het kasteel ruim tweeduizend bezoekers. In 2020 ging de route niet door in verband met coronamaatregelen.
Tijdens de Open Atelier Route Gemert wordt traditioneel een loterij gehouden waarbij werk te winnen is van deelnemende kunstenaars. De loten zijn à een euro per stuk of vijf euro voor zes loten te koop in de Gerarduskerk waar ook de te verloten werken te zien zijn. Op tweede pinksterdag (maandag 6 juni) om 17.00 uur vindt de trekking plaats en kunnen de winnaars hun kunstwerken meenemen.
Meer informatie is te vinden op de website https://www.openatelierroutegemert.nl .

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29, 30 november 19:30 uur.

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties