Opfriscursus Verkeer voor seniorbestuurders

Net als in november 2022 gaat het bestuur van VVN afdeling Gemert-Bakel in maart een Opfriscursus Verkeer organiseren voor bestuurders van personenauto’s binnen Gemert-Bakel die de leeftijd van 55 jaar zijn gepasseerd. De cursus wordt georganiseerd .in samenwerking met de gemeente.

De senioren onder ons hebben lange tijd geleden het rijbewijs gehaald. Ze willen toch ook mobiel blijven. Om te zorgen dat zij zo lang mogelijk op een verantwoorde wijze aan het verkeer kunnen blijven deelnemen, organiseert VVN afdeling Gemert-Bakel opnieuw deze opfriscursus.
Deze bestaat uit vier onderdelen: een theoriegedeelte dat in De Eendracht in Gemert wordt gegeven, op donderdagmorgen 2, 9 en 16 maart 2023. Daarna de rijvaardigheidsrit die op donderdag 23 maart wordt afgenomen.

Het theoriegedeelte moet worden gezien als een opfriscursus met het oog op de veranderde verkeersregels door de jaren heen. Ook is er een ogentest/brilcontrole die wordt afgenomen door een erkend opticien. Een gehoortest hoort ook tot het programma.

Tot slot vindt een autorit plaats die wordt begeleid door erkende rijinstructeurs. De deelnemers rijden met hun eigen auto, die moet voldoen aan de wettelijke eisen. Na deze rit zal de rijinstructeur de rit met de bestuurder evalueren.


Aanmelden kan, bij voorkeur per e-mail, bij Theo van Gerven via t.vangerven@upcmail.nl of 0657253736.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 27 en 28 februari 19:30 uur.

Raadsvergadering 14 maart 19:30 uur.

Advertenties