Pakkoord gaat van start!

Pakkoord is een nieuw koor speciaal voor mensen met Parkinson(isme) en aanverwante aandoeningen, zoals licht dementerenden of ander niet aangeboren hersenletsel. Ook hun mantelzorgers en andere geïnteresseerden zijn welkom om mee te zingen.

Waarom een speciaal koor?

Verschillende onderzoeken wijzen het uit: muziek heeft een positieve invloed op ons brein. Veel mensen hebben baat bij muziek als therapie of hulpmiddel. Bijvoorbeeld bij het bewegen of bij het praten.

Het koor is opgericht door Gerard en Helmy omdat Gerard heel graag zingt, maar door de Parkinson niet meer met zijn reguliere koren mee kon zingen.

Onze doelstelling is gezellig samen zingen, ook als het in een regulier koor niet meer gaat. We begrijpen als geen ander dat voor mensen met Parkinson de dagen niet altijd lopen zoals gewenst en daar houden we rekening mee. Je hoeft ook geen goede zanger te zijn, kom gerust eens proberen, we zijn allemaal amateurs. Thea Grouls-Colen zal het koor muzikaal leiden en we zullen vooral bekende liedjes zingen

Verschillende onderzoeken wijzen het uit: muziek heeft een positieve invloed op ons brein. Veel mensen hebben baat bij muziek als therapie of hulpmiddel. Bijvoorbeeld bij het bewegen of bij het praten.

Pakkoord legt de focus op de regio Gemert, Laarbeek, Helmond, Uden, Veghel en omstreken en is neergestreken bij de Boulevard Ruijschenbergh, Julianastraat 2, Gemert. Pakkoord is een van de activiteiten die je daar kan boeken.

We zingen elke vrijdagochtend van 10:00u tot 11:30 uur. Eerst wat ademhalingsoefeningen, een half uur samen zingen en dan een kopje koffie of thee met een koekje erbij en na de pauze zingen we weer door.

Heb je interesse? Neem dan contact op met de Boulevard voor een proefles. Dat regel je via Kim Bombeeck, e-mail Kim.Bombeeck@zorgboog.nl of telefoon 06-20820485.

Tot ziens bij je eerste repetitie van Pakkoord

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties