Predicaat Hofleverancier voor Van Kessel Olie B.V. uit Milheeze

Bij de viering van het 100-jarig bestaan van Van Kessel Olie B.V. uit Milheeze ontving de heer Joan van Kessel op 26 maart het predicaat ‘Hofleverancier’. Ter ere van deze eervolle onderscheiding onthulde burgemeester Van Veen het wapenschild dat hoort bij het predicaat.

De basis voor het huidige bedrijf werd in 1921 gelegd door Jan van Kessel, grootvader van de huidige eigenaar. Hij begon als vrachtrijder voor de “NV Helmondse Bouwmaterialenhandel en Kolenhandel”. De afgelopen honderd jaar is het bedrijf van een éénpersoons lampolie- en kolenhandel uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de oliemarkt in Zuid- en West-Nederland. Inmiddels telt het bedrijf zo’n 100 medewerkers, 36 tankstations en een wagenpark van 26 tankwagens.

Vanuit het hoofdkantoor in Milheeze worden brandstoffen, smeermiddelen en tankpassen geleverd aan zakelijke relaties in landbouw & loonwerk, landbouwmechanisatie, transport, grondverzet, industrie, garagebedrijven en tankstations. Daarnaast focust men op de energietransitie met diverse initiatieven voor duurzame brandstoffen, laadpleinen voor elektrische voertuigen en waterstoftankstations.

Van Kessel Olie B.V. is het vijfde bedrijf in de gemeente Gemert-Bakel dat het recht heeft gekregen tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties