Proef met groenafvalkorven De Rips

Naar aanleiding van vragen tijdens de Kijk in de Wijk voor extra mogelijkheden om groenafval te storten, starten we in De Rips met een proef met extra korven voor groenafval. De korven zijn bedoeld voor blad-, tuin- en fijn snoeiafval (geen zand of grond, restafval en etensresten).

De korven worden komende maand geplaatst en zullen in eerste instantie voor een periode van zes maanden blijven staan. Als het goed verloopt, zullen we dit verlengen naar een periode voor onbepaalde tijd op deze plek en deze service mogelijk maken voor de hele gemeente. Inwoners kunnen zo hun groenafval in de korven kwijt en hoeven niet altijd meer voor het groenafval naar de milieustraat te rijden. Wij halen het groenafval met regelmaat op met onze knijpwagen. De GFT-containers blijven in gebruik.
Op de afbeelding zijn de vier locaties voor de groenafvalkorven weergegeven. Dit is in de berm op gemeentegrond.

In de proefperiode kijken we kritisch naar de manier waarop de korven gebruikt worden en dit nemen we mee in de evaluatie. Er zal een bord bij de korf komen te staan met deze informatie. Bij onjuist gebruik wordt de afvalkorf verwijderd.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met mevrouw C. Laudij door te bellen naar ons algemene nummer (0492) 378 500.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties