Promotiewedstrijd Gemert ontsierd door rellen

Vlak voor het eindsignaal ging het mis in een verder sportieve en sfeervolle wedstrijd van V.V. Gemert tegen GVVV op donderdagavond 9 juni 2022. Achter het doel van Gemert gingen ‘supporters’ met elkaar op de vuist. De scheidsrechter legde het spel stil en kende een afkoelingsperiode toe. Daarna keerde de rust snel weer. 

Het gaat volgens Gemert-voorzitter Carlo Hazenveld niet om supporters van de zwart-witten. Er waren supporters van PSV aanwezig, die een vlag hadden vernield die door een van de andere clubs was opgehangen, hierop sloeg de vlam in de pan. Er ontstond een massale vechtpartij.

De politie werd gealarmeerd voor de vechtpartij op het voetbalveld bij V.V. Gemert. Na de wedstrijd trokken de rellende supporters ook een woonwijk in waar een tuinhuis in brand werd gestoken met een stadionfakkel. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd nadat omwonenden het beginnende brandje hadden geblust.

De politie wilde nog geen mededelingen doen en wilde ook niet zeggen of er aanhoudingen waren verricht. De supportersbus van GVVV werd onder politiebegeleiding weggereden op weg terug naar Veenendaal.

Bron: 112nieuwsonline en Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties