Protest tegen vergunning uitvaartcentrum

Enkele tientallen bewoners van de wijk De Haag in Gemert vinden dat er een einde moet komen aan de parkeeroverlast die wordt veroorzaakt door bezoekers van uitvaartcentrum ’t Vlinderhuys aan de Ruijschenberghstraat.

Zij hebben een brief geschreven aan het gemeentebestuur met het verzoek de verleende verbouwingsvergunning aan uitvaartondernemer Van Kessel in te trekken. Het gebouw was jarenlang alleen in gebruik als mortuarium en rouwcentrum. Zo is dat ook vastgelegd in het ter plekke geldende bestemmingsplan. Maar na de overname is het een compleet uitvaartcentrum geworden, waar ook afscheidsdiensten kunnen worden gehouden en waar horecafaciliteiten aanwezig zijn waar eveneens regelmatig gebruik van wordt gemaakt.

’t Vlinder­huys kent een maximale capaciteit van 225 personen maar beschikt over slechts 28 parkeer­plaat­sen. Het gevolg daarvan is dat het in de wijk rondom het rouwcentrum regelmatig bomvol met auto’s staat. Om die reden tekenen de omwonenden dan ook massaal bezwaar aan tegen de vergunning die het college van B en W verleend heeft aan ’t Vlinderhuys om intern een en ander te verbouwen.

Bron:  Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Vredesconcert in de St. Janskerk 24 september 14:00 uur.

Commissievergadering 10, 11 en 12 oktober 19:30 uur.

Advertenties