Publieksdag op Jan Paagman op zaterdag 26 maart 2022

Op zaterdag 26 maart  is de Jan Paagman Sterrenwacht weer open vanaf 19.00 uur voor iedereen die wat meer wil weten over de sterrenhemel en over de plaats van onze Aarde in het oneindige heelal. Voor deze avond is het niet meer nodig om vooraf een afspraak te maken. Iedereen is welkom.

De avond verloopt volgens een vast programma:

  • Matt Verhaeg zal een inleidend sterrenkunde verhaal presenteren.
  • Daarna wordt de groep meegenomen naar het Pieterse planetarium.
    Zelfs als het buiten waait, sneeuwt of onweert kunt u hier duizenden sterren zien en krijgt u uitleg over de bewegingen die hemelobjecten aan het firmament maken.
  • Tenslotte draait Gerrit van Bakel de koepel open voor een blik op het hemelgewelf. Alleen als het helder weer is, kunnen we echt iets zien aan de hemel. Toch is ook de ‘werkplaats’ van onze amateurastronomen het waard om met een verzoek vereerd te worden.

Planeten zijn er op die dag geen te zien.  Helaas zijn de planeten op dit moment vanaf onze aarde niet te zien. Wèl kunt u op 26 en 27 maart het Internationale Ruimtestation zien, dat als een heldere ‘ster’ in het westen rond 20.15 uur opkomt en na een snelle reis van 4 minuten langs de hemel in het oosten weer ondergaat. Helaas is onze kijker niet ingesteld op het volgen van kunstmanen, maar u kunt het met het blote oog wel goed zien.
We beginnen om 19:00 uur.
Om het volledige programma mee te kunnen maken adviseren wij u om tijdig aanwezig te zijn

Ons adres :  Jan Paagman Sterrenwacht, Ostaderstraat 28, 5721 WC Asten

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 20, 21 en 22 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 29 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 6 juli 19:30 uur.

Raadsvergadering 13 juli 16:00 uur.

Advertenties