RAZENDSNELLE OPMARS VAN DE E-BIKE

De e-bike wordt steeds populairder: bijna één op de drie Nederlanders heeft tegenwoordig een elektrische fiets. Dat blijkt uit een onderzoek van Multiscope. Vanwege de coronacrisis is de verkoop van elektrische fietsen met gemiddeld 50 procent gestegen. Veel Nederlanders geven namelijk een andere invulling aan hun vrije tijd of kiezen ervoor om met de e-bike naar het werk te gaan in plaats van het OV.

Gazelle en Sparta zijn marktleiders
Wereldwijd raden overheidsinstanties mensen aan om minder met het openbaar vervoer te rijden. De e-bike wordt steeds meer gezien als een betrouwbaardere en gezondere mobiliteitsoptie om naar de plaats van bestemming te reizen. Ongeveer 78 procent van de Nederlanders rijdt op een elektrische stadsfiets. De meeste mensen rijden op een e-bike van Gazelle en Sparta. Zij hebben elk een marktaandeel van 16 procent. Ook Stella (12 procent) heeft een groot marktaandeel. Batavus volgt op de vierde plaats met een marktaandeel van 9 procent. Daarachter volgen merken zoals Giant, QWIC, Cortina en Koga. Er heerst een grote tevredenheid onder Nederlanders over hun e-bike. Ruim 83 procent beoordeelt zijn of haar fiets met een 8,0 of hoger. Mensen zijn vooral tevreden over de goede accu en het beperkte onderhoud.

Werking
De e-bike maakt, dankzij de trapondersteuning, lange afstanden fietsen leuk én gemakkelijk. Daarnaast is de e-bike milieuvriendelijk, snel én comfortabel. De fiets is ideaal voor woon-werkverkeer en om naar school te gaan. Op een elektrische fiets moeten mensen altijd zelf nog trappen, maar dankzij de motor en de accu krijgen zij een extra zetje in de rug. Dit ‘duwtje’ komt uit de accu. De accu levert energie aan de motor, die er vervolgens voor zorgt dat de pedalen makkelijker rond gaan. Zo blijf je fietsen zonder moeite! De accu zit meestal bij of onder de bagagedrager, maar kan ook bij het frame zitten. Onder optimale omstandigheden kunnen mensen 25 tot 45 kilometer per uur halen. Op het stuur van de fiets zit de display. Hiermee wordt de fiets aan en uit gezet. Hier kun je de gereden kilometers, accustatus en de huidige ondersteuningsstand op terug lezen.

Leuke fietsroutes in Gemert-Bakel
In de omgeving van Gemert-Bakel kun je prachtig fietsen. Zo is de recreatieve fietsroute Bakel-Gortel-de Rips een echte aanrader. De route is 31,8 km lang en brengt je langs Mortel, De Rips en Bakel. Ook fiets je langs natuurgebied de Gortelse heide. De start en het einde van deze fietstocht bevindt zich in Gortel. Ook de Monumentenroute is zeer de moeite waard. Men maakt een fietstocht van 35 km door het prachtige landschap langs verschillende mooie monumentale boerderijen, kerken en het kasteel in Gemert-Bakel. De route start bij het VVV-pand op het Ridderplein. Voor mensen die liever wat meer kilometers maken, is er ook een route van 50 km beschikbaar. Dit is de Natuur- en Kruidenroute. Op de website van VvE de Peel zijn nog meer routes te vinden.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 20, 21 en 22 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 29 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 6 juli 19:30 uur.

Raadsvergadering 13 juli 16:00 uur.

Advertenties