Reddingsactie vissen door brandweer

Donderdag 18 augustus ontdekte een karpervisser in alle vroegte dat in de Gemertse visvijver Dribbelei vissen naar zuurstof lagen te happen. Enkele vissen dreven al dood in het water. Onmiddellijk werden leden van hengelsportvereniging Ons Genoegen gewaarschuwd, die direct een alarmering naar Waterschap Aa en Maas en de Gemeente Gemert-Bakel hebben gedaan.

Waterschap Aa en Maas was vrij snel ter plaatse, vanuit de Gemeente is de brandweer ingeschakeld. In het water werd botulisme geconstateerd. Ook is al eerder blauwalg waargenomen. De afgelopen tijd zijn al ongeveer dertig dode eenden uit het water gehaald.

Waterschap en brandweer hebben voorzieningen (extra pompen om te circuleren) aangebracht om meer zuurstof in het water te verkrijgen. Uit metingen blijkt dat door de voorzieningen het zuurstofgehalte iets is toegenomen.

Op verzoek van de gemeente en het waterschap heeft bestuur van HSV Ons Genoegen Gemert per direct een algeheel visverbod ingesteld tot nader bericht.

Met andere woorden: Het is VERBODEN te vissen op visvijver De Dribbelei te Gemert! Verder worden hondenbezitters gewaarschuwd hun hond niet uit de visvijver te laten drinken.

Bron: HSV Ons Genoegen Gemert

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties