Reünie Berglarenschool geslaagde middag

Het zonovergoten dorpspleintje van het Boerenbondsmuseum was afgelopen zaterdag decor van de reünie van Berglarenschool Groep 7/ 8 1990/1991. Oud-leerlingen, maar ook oud-leerkrachten die destijds les hebben gegeven aan deze groepen, waren aanwezig.

Eerst even terug in de schoolbanken van het plattelandsschooltje, voor een korte ‘wie ben ik’ en een les over onderwijs begin vorige eeuw (onder leiding van de strenge doch rechtvaardige onderwijzeres Verony van der Hulst). Daarna was er voldoende tijd om met elkaar na ruim 32 jaar bij te buurten onder genot van een drankje en versnapering. Mooie herinneringen opgehaald, ook aan de hand van de vele foto’s. ‘De jongens en meisjes genieten’, zoals juffrouw Agaath Waterschoot mooi verwoordde, nadat ze eens een blik op de groep oud-leerlingen wierp. 

We kijken al met al terug op een zeer geslaagde middag, die zeker voor herhaling vatbaar gaat zijn. Stiekem al een beetje gekeken naar een volgend moment. Dat zou zomaar over 6 jaar kunnen zijn. Als de oud-leerlingen de grens van 50 jaar gaan passeren.

Enkele oud-leerlingen

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties