Rob de Haas overleden

Toch nog onverwacht is woensdag 11 mei Rob de Haas op 74-jarige leeftijd overleden. Het is een groot gemis voor Gemert; Rob heeft zich op vele terreinen ingezet voor Gemert en vooral voor de Indische gemeenschap. De Haas werd in 1948 geboren in Jakarta en kwam drie jaar later naar Nederland.  Jarenlang, tot aan zijn pensioen in 2011, was hij op het Commanderij College docent Nederlands.

Naast zijn werk voor de integratie van de Indische Nederlanders zette Rob zijn vakkennis in op het gebied van ICT, onder meer bij de heemkundekring De Kommanderij waar hij twaalf jaar lang een zeer actief bestuurslid en webmaster was. Als initiatiefnemer en voorzitter van de druk bezochte Pasar Gemert beheerde hij ook de websites van deze Pasar plus van de site van Indisch Gemert. Ook was hij medeoprichter van onze Gemertse omroep waar hij zich inzette voor de kabelkrant en de televisieafdeling.

Rob schreef diverse artikelen voor het heemkundeblad en ook het boek ‘Enkele reis Indië-Gemert’ over de vestiging en integratie van Indische Nederlanders in Gemert.

Voor zijn vele verdiensten in Gemert werd Rob in 2014 een Koninklijke onderscheiding toegekend.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties