Rob de Haas postuum benoemd tot erelid van heemkundekring

In de jaarvergadering van dinsdagavond 28 maart van heemkundekring De Kommanderij Gemert is de vorig jaar overleden Rob de Haas postuum tot erelid benoemd. Rob de Haas, vele jaren actief lid én bestuurslid van de heemkundekring, zette zich vooral in voor de geschiedschrijving van de Indische Gemertenaren. Hij schreef boeken, maakte films en foto’s en zette pasar malams, Indische markten, op touw. Ook ijverde hij voor het Indië-monument aan de Pater van den Elsenstraat, dat het einde van de Tweede Wereldoorlog door de capitulatie van Japan herdenkt. Als medeoprichter van de lokale omroep zette hij zich jarenlang in voor de kabelkrant en de televisieafdeling.

Op de jaarvergadering werden na een toelichting en dankwoord van Robs vrouw Maria en zijn zoon Jan beelden vertoond uit het leven van Rob. Applaus volgde na de overhandiging van de oorkonde die Rob tot erelid maakte.

Omroep Centraal was aanwezig op de jaarvergadering en heeft opnamen gemaakt, die u binnenkort op onze website en op YouTube kunt bekijken.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 27 en 28 februari 19:30 uur.

Raadsvergadering 14 maart 19:30 uur.

Advertenties