Ruim 3500 bomen en struiken geplant in Gemert-Bakel tijdens Boomfeestdagen

De gemeente Gemert-Bakel organiseert ieder jaar, samen met vrijwilligers van Ons Landschap, IVN, Jeugdnatuurwacht en Natuurcentrum de Specht boomplantdagen voor de kinderen van groep 7 of 8 van basisscholen in onze gemeente. Afgelopen weken hebben zij er voor gezorgd dat we in Gemert-Bakel ruim 1,5 kilometer aan houtsingels rijker zijn.

Dit jaar zijn de kinderen tijdens 6 boomplantdagen aan de slag gegaan met de aanplant van nieuwe landschapselementen aan Grotel/Tereijken in Bakel en De Mortel, aan de Hekker in Milheeze en in de nieuwe wijk Paterslaan in De Rips. Het thema van het Nationale Boomfeestseizoen 2023 is ‘(met) bomen werken!’. En dat hebben de kinderen en vrijwilligers zeker gedaan! Stichting Nationale Boomfeestdag streeft ernaar om kinderen te enthousiasmeren voor het werken met groen. Misschien zijn er een aantal kinderen bij die later aan het werk zullen gaan in de groene sector?

Met het aanplanten van bomen werken we aan een gezonde leefomgeving. De aanplant van bomen is belangrijk in het tegengaan van klimaatverandering en het versterken van de biodiversiteit. Bomen leveren allerlei voordelen op. Ze houden water vast en brengen verkoeling op warme dagen. Ze filteren schadelijke stoffen uit de lucht en zorgen voor voedsel, leefruimte en bescherming aan allerlei planten en dieren.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 20, 21 en 22 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 29 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 6 juli 19:30 uur.

Raadsvergadering 13 juli 16:00 uur.

Advertenties