Soort van over de grens: op vakantie in Limburg.

Met vrienden, je hele familie, partner of toch lekker alleen.. een vakantie is altijd een goed idee. Met wie je ook die auto instapt, één ding weet je zeker: aan het eind van de roadtrip begint een tijd waarin jij gaat genieten met hoofdletter G.


Vakantiegangers kiezen vaak voor een verre reis. Ik hoor het ze nog zo zeggen: “Je bent pas echt op vakantie wanneer je in een vliegtuig hebt gezeten.” Maar als er iets is wat die uitspraak tackelt, is dat Limburg wel. Binnen max. drie uur in de auto, mag jij je voeten al plaatsen op de Limburgse grond en ga je je vakantie in Limburg tegemoet. Dat is echt buitenlands genieten.

Het landschap van deze provincie is misschien wel een van de grootste factoren dat jouw gevoel beïnvloedt. Nederland lijkt zo’n land dat bestaat uit alleen maar grote weilanden en platte vlaktes. Oké, op een aantal grote steden na dan, lijkt het een aardig eentonig landschap. Dat zullen mensen zeggen die nog niet eerder in Limburg geweest zijn. De zuidelijke provincie is vormgegeven door prachtige heuvels en mooie natuur. Je waant je in een andere wereld door de grens van Limburg over te gaan.


Valkenburg
Zit je nou op een vakantiepark in Limburg, zorg er dan voor dat je sowieso een dag vrij plant om het mooie Valkenburg te bezoeken. De sfeer, omgeving, landschap, huisjes en grotten maken alles hier zo magisch. Genoeg plekjes om fotoboek kiekjes te maken. En daarnaast genoeg plekjes om te genieten en historie te beleven. Valkenburg: het echte binnenlandse buitenland.


Grotten ontdekken
Wellicht heb je er wel eens over gehoord: Mergel. Het steensoort van deze omgeving. Door de Limburgse grotten struinen klinkt spannend, maar in de realiteit is het alleen maar een leerzaam feest. Van fakkeltochten, naar mountainbikend door de gangen, tot het bewonderen van kunst en fossielen… Er is veel te beleven onder de grond en in de heuvels van Valkenburg. Klein en groot worden hier vermaakt, dat wil je toch niet missen?


Maas(tricht)
Nog een stukje Limburg dat niet te missen valt, is Maastricht. Daar waar de Maas haar weg tussen de bewoonde wereld baant. Een mooi gezicht vanaf een van de bruggen, een rondvaartboot, of gewoon van langs de kade: keuze genoeg om te genieten van deze rivier. Niet alleen de stromende Maas is iets wat het de moeite waard maakt om naar Maastricht te komen. De karakteristieke winkelstraten, en gezellige parken zullen je dag compleet maken.
Vakantie naar Limburg is echt even weg zijn van thuis, dichtbij en toch zo anders. Wanneer start jij dit avontuur?

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties