Steunpunt Mantelzorg voor álle mantelzorgers

Heb je als mantelzorger kortdurend en praktische hulp nodig? Dan kun je terecht bij Marga Bogers of Maria Peters. Loop binnen, bel of mail gerust!

“Het voormalige klooster is een logische plek voor het Steunpunt Mantelzorg”, vindt Maria. “In het centrum, makkelijk om binnen te lopen. Een plek waar iedereen zich thuis kan voelen om een kopje koffie te komen drinken.”

Wij denken graag mee

“Mantelzorg is zwaar”, vertelt Marga. “Om overbelasting te voorkomen, helpt het als, bijvoorbeeld, een vrijwilliger bij de zorgontvanger blijft zodat de mantelzorger iets anders kan doen. Wij kunnen hierin meedenken en bemiddelen.” Het Steunpunt Mantelzorg werkt hierbij nauw samen met de dorpsondersteuners en jongerenwerkers.

Meld je als je mantelzorger bent

Jaarlijks zorgt de gemeente voor de mantelzorgwaardering en een activiteit rond de Dag van de Mantelzorg. “We vragen daarom álle mantelzorgers om zich bij ons te melden. Dan hebben we een complete registratie om iedereen te bereiken als dat nodig is”, benadrukt Marga. “Ook is dat een mooi contactmoment om te kijken of wij iets voor je kunnen betekenen. Zeker jonge mantelzorgers spreken we graag! Liefst ontvangen we het registratieformulier daarom persoonlijk terug.” Het registratieformulier kun je afhalen aan de balie of opvragen via info@zorgcooperatiegemert.nl.

Waar vind je het steunpunt

Het Steunpunt Mantelzorg zit in Hof van Nazareth 53 in Gemert en is op dinsdag en donderdag open van 10.00 tot 12.00 uur. Telefonisch is het steunpunt ook bereikbaar op werkdagen van 10.00 tot 12.00 uur: (0492) 347458. Je mag een vraag ook mailen naar info@zorgcooperatiegemert.nl. Meld dan bij het onderwerp: mantelzorgondersteuning.

Ook dit jaar zet de gemeente Gemert-Bakel mantelzorgers in het zonnetje. Na de zomer start de inschrijving voor de waarderingsactie. Dan kun je als mantelzorger een Hartje Gemert-cadeaubon van 60 euro aanvragen. Jonge mantelzorgers kunnen zich melden voor een bioscoopbon van 25 euro. Meer informatie over het hoe en wat volgt later. Steunpunt Mantelzorg organiseert de waardering. Om in aanmerking te komen moet je jezelf registreren als mantelzorger.

Dag van de Mantelzorger

Ter ere van de Dag van de Mantelzorger krijgt elk dorp de ruimte om een gezellige bijeenkomst te organiseren. Een uitnodiging met meer informatie volgt in het najaar. Tijdens deze bijeenkomst is ook de uitreiking van de Hartje Gemert-cadeaubon.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties