SURVIVAL WEEKEND EXPEDITIE ROBINSON

Donderdag 18 mei startte het Expeditie-Robinson-weekend voor een groep kinderen (12-16 jaar) van de Gemertse Watervrienden. Bij de duikstek bij de Zuth mochten ze eerst hun tentje opzetten. Daarna werd door de eerste proef twee kampen gevormd: kamp Noord en kamp Zuid.

Ze zijn goed bezig geweest met zelf vuur maken en hun eigen eten daarop klaarmaken. Verder is er een tocht gemaakt met opdrachten, helemaal om de plas heen. De eerste avond werd afgesloten met het roosteren van marshmallows.

Op vrijdag werden er ook weer proeven gedaan, zoals een memoryspel dat ze maar zolang mochten spelen als een groepslid aan de balk kon blijven hangen. Ook was er een proef waarbij ze het water in moesten, want daar waren de kaartjes waarmee ze een code moesten kraken om kistjes open te krijgen. In de kistjes waren twee bossen sleutels waarmee ze moesten proberen zoveel mogelijk slotjes te openen, die ook onder water lagen.
In de middag hebben ze een grote proef gedaan door een parcours volgen met uitdagende opdrachten op het land en in het water naar het grote reddingsvlot. Uiteindelijk moesten ze op het land weer zelf vuur maken om een touwtje door te branden, waarmee de groepsvlaggen opgehesen werden.


Zaterdag werd de laatste en beslissende proef gespeeld: de eetproef! Er zijn wat vieze gezichten getrokken, maar de meesten hebben hun afkeer van bepaald eten even opzij gezet in het belang van de groep. Uiteindelijk is Expeditie Robinson gewonnen door kamp Noord en mag Mark zich junior Robinson 2023 noemen (hij kreeg de meeste stemmen voor beste speler).
Tussendoor hebben de kinderen zich in en om het water uitstekend vermaakt met zwemmen, suppen, snorkelen, vuurtje stoken, hout snijden en gezellig kletsen. Kortom het was een zeer geslaagd weekend! Kijk ook eens op www.gemertsewatervrienden.nl

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 27 en 28 februari 19:30 uur.

Raadsvergadering 14 maart 19:30 uur.

Advertenties