Talent BMX Team uit Handel bij Topcompetitie in Valkenswaard

Zondag 7 mei vond in Valkenswaard de derde BMX Topcompetitiewedstrijd plaats. Deze competitie bestaat uit 8 wedstrijden. Deze wedstrijd gold ook mede als kwalificatiewedstrijd voor het Nederlandse-, Europese- en Wereldkampioenschap 2023.

Het Talent BMX Team uit Handel was hier aanwezig met zeven BMX-ers die allemaal heel goed gepresteerd hebben. Julie van den Ham (Girls 11/12 jaar) hoefde zich alleen via de manches te plaatsen voor de grote finale. Iets wat haar heel goed lukte en zij eindigde hierin op een mooie vierde plek. Vijf deelnemers Sam Meijer (Boys 12 jaar), Jur van Brussel (Boys 13 jaar). Sven Pennings (Boys 14 jaar), Bas Verhagen en Pieter van Lankveld (Men 17/24 jaar) wisten via de kwalificerende drie manches de kwartfinale te halen. Finn van Brussel (Boys 15/16 jaar) had vanwege het grote aantal deelnemers in deze klasse ook eerst nog een achtste finale moeten rijden waarin hij een vierde plaats veroverde en ook hij was dus deelnemer aan de kwartfinale. In de kwartfinale werden door de zes leden zodanige plaatsen behaald dat zij zich allemaal wisten te plaatsen voor deelname aan de halve finale. In deze halve finale was Bas Verhagen de pechvogel. Vijftig meter na de start kwam hij in aanraking met een andere crosser en beiden smakten tegen de grond en weg was de kans op een goed resultaat. Heel jammer!!  Vier leden bereikten dus wel de grote finale waarin het beste resultaat met een tweede plaats neergezet werd door Sven Pennings.  Julie van den Ham en Pieter van Lankveld eindigden allebei op plaats vier terwijl Sam Meijer tevreden moest zijn met zijn zevende plaats.

De eerstvolgende wedstrijd op zondag 14 mei is de derde wedstrijd in de BMX Zuid Competitie en wordt georganiseerd door fietscrossclub The Whoopers uit Berlicum.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Vredesconcert in de St. Janskerk 24 september 14:00 uur.

Commissievergadering 10, 11 en 12 oktober 19:30 uur.

Advertenties