Tentoonstelling Duitse Orde Gemerth

In de aula van het gemeentehuis in Gemert is een tentoonstelling te bewonderen, die de Duitse Orde Gemerth heeft ingericht. In de tentoonstelling laten zij zien wat de geschiedenis is geweest van de oorspronkelijke Duitse orde, welk onderzoek zij hebben gedaan en wat de ontwikkeling ervan is geweest.

De hedendaags Duitse orde houdt zich bezig met re-enactment, wat wil zeggen dat zij historische gebeurtenissen zo authentiek mogelijk naspelen in kledij en met wapens en andere voorwerpen die de originele zo dicht mogelijk benaderen. Zij willen laten zien hoe het leven was op het kasteel in vroegere eeuwen. Dat is ook te zien in het gemeentehuis; zo hebben zij een tafel ingericht met aan de ene kant borden en bestek zoals dat werd gebruikt rond het jaar 1300, en aan de andere kant borden en bestek (imitatiegoud) van rond 1800. In vitrines staan vele voorwerpen en op poppen worden wapenrustingen en dergelijke getoond.

De tentoonstelling is geopend gedurende de openstelling van het gemeentehuis. Omroep Centraal TV heeft opnamen gemaakt, die u binnenkort kunt bekijken op onze website en op YouTube.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29, 30 november 19:30 uur.

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties