Toekomst Fuse toch onzeker

Het plan voor de toekomst van Fuse is donderdagavond 22 juni besproken in de vergadering van de Commissie Sociaal Domein, Sport en Onderwijs. Een grote meerderheid van de gemeenteraad vindt de jaarlijkse kosten voor OJC Fuse, 35.000 euro, veel en veel te hoog. Daarmee lijkt de toekomst van het Bakelse jongerencentrum weer volledig onzeker te zijn.

Opmerkelijk is vooral dat de drie coalitiepartijen in de gemeenteraad, CDA, Dorpspartij en Lokale Realisten, zich in uiteenlopende bewoordingen fel tegen het nieuwbouwplan keren. Ze laten daarmee hun eigen wethouders in de kou staan: die staan wél achter het plan.

Er is een plan ontwikkeld voor de bouw van een bijgebouw achter het pand van Fuse. Dat bijgebouw zou dan voor een bedrag van 35.000 euro per jaar worden verhuurd aan de gemeente, die dan het OJC erin zou onderbrengen. De pijn bij de tegenstanders zit ’m vooral in het ontbreken van een eigen financiële bijdrage door het jongerencentrum.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 6 juli zal de raad definitief besluiten over het wel of niet doorgaan van het nieuwbouwplan.

Zie ook de opnamen van Omroep Centraal TV van de commissievergadering op onze website en op YouTube.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Vredesconcert in de St. Janskerk 24 september 14:00 uur.

Commissievergadering 10, 11 en 12 oktober 19:30 uur.

Advertenties