Toos van den Hurk overleden

Volkomen onverwacht is afgelopen weekend Toos van den Hurk – Kuunders uit De Mortel overleden. Het voormalige Gemert-Bakelse gemeenteraadslid werd getroffen door een fatale hersenbloeding. Zij zat jarenlang, van 2002 tot 2014 en van 2018 tot 2022, voor het CDA in de gemeenteraad.

Zij was ook nog een raadsperiode commissielid, maar vorig jaar maart zette ze definitief een streep onder haar politieke werkzaamheden. Daarnaast was ze lange tijd lid van het dorpsoverleg, Stuurgroep De Mortel.

Ook burgemeester Michiel van Veen toonde zich geschokt door haar plotselinge overlijden en memoreerde haar in de raadsvergadering van 2 maart. Van Veen roemt met name haar jarenlange, niet aflatende inzet voor de aanleg van een fietspad langs de Dr. de Quayweg aan de oostkant van De Mortel.

Van den Hurk werd in 2014 vanwege haar politieke werk koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze laat een man, drie kinderen en vier kleinkinderen achter. Ze wordt zaterdag begraven op het parochiekerkhof in De Mortel. Zij is 67 jaar geworden.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties